Om mitt jobb

Jag jobbar med min matte på Salong Frelize, som finns på Hermansvägen 102 i Jönköping. Jag har arbetat där sedan jag var liten valp, fast då lekte jag mest, sprang runt och busade med bollar och ben, kollade i väskor och bet i skosnören. Matte sa att det var tur att jag var så söt och charmade kunderna, då hade dom lite överseende med mitt busande. Men man växer ju upp och blir förståndigare!!!!

Mitt arbete nu är att hälsa alla kunder välkomna med att vifta på svansen och ett vov, ja eller kanske det blir vov, vov ibland. Jag tycker om alla mattes kunder en del gillar jag direkt andra gillar jag efter en stund när jag har nosat och bekantat mig lite med dom. En del får jag sitta i knät på och mysa, andra gillar att leka och kasta bollar som jag springer och hämtar, eller så blir jag kliad på magen, det är härligt det kan jag hålla på med hela dagen, fast det inser jag ju att det skulle ju inte gå för då skulle dom ju inte hinna med att bli fina i håret och det är ju därför dom har kommit till våran salong. 

Ni kanske tror att det jobbigt för mig att jobba på våran salong Salong Frelize för att alla preparat luktar mycket, men det är ingen fara med det för på våran salong använder vi bara milda och skonsamma grejor som t.ex. permanenten luktar inget starkt för det är ingen ammoniak och inga andra farliga syror i och färgerna som matte använder är det heller ingen ammoniak i, och dom är utan ppd, ptd och resorsinol och andra farligheter, matte använder bara sådant som är godkänt av Grön Frisör och som finns med på deras positva lista, du kan kolla själv på deras sida om du vill www.gronfrisor.se

Matte är hårolog också det är man om man har gått i skola och lärt sig extra mycket om hår och hårbotten och olika hår och hårproblem säger matte

Matte kan blanda till schampo och andra hårvårdsprodukter så att dom passar precis till ens eget hår. Matte säger att alla har lika olika hår som människorna har fingeravtryck. Kanske är det lika med alla oss hundar att vi har lika olika tassavtryck också, måste kolla om det är så. Matte tar ett hårstrå och testar det i en apparat och så kollar hon i hårbotten och så kan hon blanda ett individuellt schampo, det har hon gjort till mig så jag ska få extra fin och glansig päls. Det är Hårologi schampo och balsam som finns med på Grön Frisörs positv lista och är utan en massa konstiga och farliga kemikalier som bara kliar.

Vi har affär också så ibland kommer det in kunder som bara vill handla bra schampo eller ekologisk färg eller en fön eller plattång eller något annat av allt det som finns att köpa. Vi har massor av grejor som vi säljer.

Ibland sitter matte ner och pratar en lite längre stund med en del kunder, det är sådana kunder som har gjort en hårmineralanalys hos matte. Då är det en massa sidor att gå igenom på doktorsrapporten som matte har fått tillbaka från Trace Eliments i Dallas i USA dit hon skickar hårproven som hon tar för analysen. Matte säger att man kan förbygga och bli bättre från många olika sjukdomar genom en hårmineralanalys, hon säger att viktproblem, depression, allergier, akne, hudproblem, fibromyalgi, muskel-och ledvärk, konsentrationsproblem, trötthet, sömnproblem och mycket annat kan bero på näringsbrist och/eller näringsobalans. Kunderna får ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram som är specialanpassat till just kundens särskilda behov. Matte har blivit bättre från sin artos och hon är inte längre allergisk, jag tror det är bättre hon får berätta mer själv. Jag överväger att ge matte en egen sida här på min blogg. Matte säger att man kan göra hårmineralanalys på hundar och hästar också, hon ska göra en på mig säger hon i förebyggande syfte, så att jag kan hålla mig frisk och pigg länge.

Mellan varven blir jag lite trött, då går jag in i köket och lägger mig i min korg och tar mig en liten tupplur det är inte så dumt det heller.